izaberi engleski jezik
logo eduroam usluge

Srce, kao nacionalni operater i koordinator usluge eduroam od uspostave ove usluge radi na razvoju alata koji omogućuju jednostavno i pouzdano konfiguriranje korisničkih uređaja (računala, tableta, pametnih telefona) za pristup mreži po eduroam standardu.

Web sjedište https://installer.eduroam.hr/ kratko nazvano installer, omogućuje krajnjim korisnicima jednostavno i pouzdano konfiguriranje uređaja (računala, prijenosnika, pametnih telefona), a administratorima s matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr jednostavno postavljanje podataka potrebnih za kofiguriranje uređaja njihovih korisnika.

U okviru serije projekata GEANT nastao je CAT (Configuration Assistant Tool, eduroam CAT), alat razvijen s identičnim ciljem kao i installer, ali s širim skupom podržanih platformi i funkcionalnosti.

Stoga smo povezali installer i CAT tako da installer koristi CAT za generiranje i dohvat potrebnih konfiguracijskih profila za sve podržane vrste korisničkih uređaja odnosno operacijskih sustava.

Krajnji korisnici eduroama u Hrvatskoj i dalje mogu koristiti installer na adresi https://installer.eduroam.hr. Jedina je promjena u dijelu web sučelja koje se odnosi na preuzimanje konfiguracije za koji će se sada koristiti CAT.

Promjena za administratore s matičnih ustanova nema, oni će podatke o svojim ustanovama administrirati kao i do sada.